אחזקת בית משותף
עמוד הבית > מאמרים > אחזקת בית משותף
מתלבטים בין רכישת בית פרטי לבין רכישת דירה בבניין משותף ? אין ספק כי לכל אחת מן האפשרויות הללו קיימים יתרונות וחסרונות. אולם אם בחרתם במגורים בבניין משותף, עליכם לזכור כי המילה "משותף" הינה מילת מפתח מבחינת נושאים רבים אשר יעלו על הפרק, ונוגעים לבניין. כל עוד אתם גרים בבניין משותף, עליכם להישמע להנחיות וועד הבית ולא יכולים לעשות דברים רבים על דעת עצמכם, ללא קבלת אישור מיתר הדיירים. במאמר זה נסקור מספר נושאים נפוצים אשר עולים על הפרק כמעט בכל בניין, בשלב כלשהו.
מי מנהל פה את העניינים ?
הדבר הראשון שעליכם לקחת בחשבון כאשר אתם גרים או עוברים לגור בבית משותף, הינו קיום גוף ניהולי כלשהו, אשר אמור להיבחר בבחירות דמוקרטיות ע"י קבלת הסכמתם של רוב הדיירים. זה יכול להיות אחד מן השכנים שהתנדב לשמש כוועד בית על כל המשתמע מכך או מספר שכנים אשר חולקים את מטלות ניהול הבניין ביניהם. במידה ואינכם מרוצים מן הפעולות או התוצאות של פעילות ועד הבית, אתם יכולים להגיש הצעה לניהול הבניין ע"י חברת ניהול חיצונית. חברת ניהול חיצונית יכולה למעשה לטפל בכל דבר הקשור לניהול וביצוע המשימות הנדרשות עבור הבניין כולל גביית כספים חודשית מן הדיירים. ככל שתשלמו יותר, כך תקבלו יותר תחומי ניהול בביצועם.
שיפוץ חיצוני
ככל שחולפות השנים, כך מראהו החיצוני של הבניין הולך ומתבלה. הקירות מתקלפים, מרפסות סדוקות, בלוקים שזזו, מרצפת אשר נפלה ועוד. במידה ועולה הצעה לשיפוץ חיצוני, יש לקחת בחשבון שדרושים לפחות 51% מדיירי הבניין המסכימים למהלך. חשוב להיות זהירים מאד, כיוון שאם שכנים אינם מסכימים ולא מוכנים לשלם כסף על אף ההחלטה הדמוקרטית, יתכן ותשלמו מחיר כבד.
שיפוץ או תוספת בפנים הבניין
במקרים מסוימים, עולה הצעה לשיפוץ ואחסון, שינוי או תוספת דבר מה בפנים הבניין. הדוגמאות הן רבות: החלפת תאורה ישנה בתאורה חדישה, התקנת מעלית או חידוש חיפוי הקירות בחדר המדרגות. חלק מן הדוגמאות הללו אף דורשות הסכמת כל הדיירים ורוב אינו מספיק. לכן, במידה ואתם או ועד הבית שוקלים ביצוע מהלך שכזה, בדקו היטב האם נדרשת הסכמת כל הדיירים על מנת שלא תהיו חשופים לתביעה.
וכטיפ חשוב לסיום: קיימים נושאים הקשורים לדירתכם בלבד וגם עבורם תזדקקו לאישור מועד הבית. הרחבת מרפסות, הצבת צלחת לוויינית או כל תוספת שהיא אשר כוללת שינוי במראה החיצוני של הבניין, דורשת אישור והסכמתם של כל הדיירים.
להוספת מעלית לבניין קיים – יש כתובת אחת.