תוספות בניה- הרבה יותר פשוט מכפי שנדמה
הגיע הזמן לגדול. המשפחה מתרחבת? הילדים צריכים עוד קצת מרחב? הסבתא עוברת לגור איתכם? רוצים יחידת הורים מפנקת שלא העזתם לבנות כשהייתם צעירים ותפרנים? זה הזמן לתוספת בניה. הדבר מצריך מספר אישורים, תכנונים וגם השקעה כספית לא מבוטלת, אבל אל בהלה, יש דרכים לעשות את זה בנחת ואפילו בכיף.
תוספות בניה- יוצאים לדרך
לפני שמתחילים בתכנון, יש לערוך בדיקה ברשות ולקבל אישורי מנהל. איש לא אוהב ביורוקרטיה, ועדות לתכנון בניה, מהנדסי עירייה וטפסים לרוב. אדריכל רישוי שמבין באישורי מועצה ובתכנון אדריכלי גם יחד יוכל להוביל אתכם בתהליך הנ"ל.
שנית- יש לתכנן את התוספת הנחוצה ומיקומה וכן את אופי הבניה. בניה קלה ובניה קלאסית הינן שונות בתכלית בכל היבט. בעת התכנון כדאי לחשוב רחוק ככל האפשר. חדר שאתם סוגרים לאחד מילדכם יכול להפוך בבוא העת ליחידת דיור שתוכלו להציע להשכרה. אז גם אם הילד אוכל כרגע בבית, אולי כדאי לחשוב מראש על תכנון המטבח.
דבר חשוב נוסף- דברו עם השכנים. במקרה של מגורים משותפים, בניינים וכו' תצטרכו ממש לאסוף את חתימותיהם של כל השכנים עד האחרון שבהם. במקרה של בית פרטי- עדיין כדאי, למען השכנות הטובה, ולמען לא יחבלו בתכניותיכם.
תוספות בניה בשיטה הקלה
אם בחרתם בבניה קלה, דרככם תהיה קלה בהתאם. בניה קלה נחשבת כאב ראש קטן מאוד בעולם הבניה, ויש לכך השלכות בכל התחומים.
עוד בשלב האישורים תוכלו להסתפק באישור לבניה מצומצמת, אישור קל להשגה ובטווח זמנים קצר באופן יחסי.
גם שלב התכנון יהיה קל יותר, אם אתם מעוניינים בתוספת בניה על הקרקע, וכל שכן סגירת מרפסת או קומת עמודים, הדבר לעתים קרובות אפילו אינו מצריך מעורבות של אדריכל. לחברות המתמחות בבניה הקלה יש יועצים מקצועיים ואמינים העומדים לרשותכם. תוספת על הגג תצריך תכנון של אדריכל ולעתים גם אישור מהנדס.
מעבר לכל אלו חשוב לציין את אופי הבניה ומשכה. בניה קלה הינה בנייה המשתלבת בסביבה ומושתתת על עקרונות ניצול האנרגיה הטבעית. בנוסף- מהירות הביצוע גבוהה והעלויות נמוכות בהרבה.
המאמר נכתב ע"י חברת א.ב.ד מבנים ניידים המתמחה בבניה קלה בטכנולוגיה מתקדמת. לפרטים נוספים http://mivne.com – ובגוגל+ https://plus.google.com/+Mivne